Wie is Niels Kooijman?

Kooijman Mediation & Management is een initiatief van Niels Kooijman. Zoals de naam al doet vermoeden, is Kooijman meer dan alleen mediation. Situaties inschatten, mensenkennis en de vinger op de zere plek leggen kun je natuurlijk op meerdere manieren inzetten.
Vandaar dat Niels Kooijman ook regelmatig wordt ingeschakeld als Management consultant en zelfs als Veilingmeester. Kortom: De heer Kooijman is van alle markten thuis:

Ik ben een echt mensen-mens en altijd op zoek naar oplossingen. Dat doe ik vanuit een sociale inslag en met een grote afkeer van onrecht. Na mijn horecaopleiding heb ik alle functies in een restaurant doorlopen. Aansluitend ben ik mijn eigen horeca-adviesbureau gestart. Ik richtte me hoofdzakelijk op de aan- en verkoop van horecabedrijven, werving & selectie van horecapersoneel en exploitatieadviezen. In 1991 trad ik toe tot de directie van een groot horeca-exploitatiebedrijf met verschillende horecabedrijven, snooker- en poolcentra, vastgoed en een amusementscentrum. Een jaar later heb ik dit bedrijf met een compagnon overgenomen en werd ik verantwoordelijk voor twintig medewerkers, 80 franchisenemers, beheerders en pachters.

In die periode had ik regelmatig te maken met uiteenlopende problemen en conflicten, zoals echtscheidingen, personeelsconflicten en samenwerkingsconflicten met compagnons in verschillende vennootschapsvormen. Maar ook met onenigheid tussen verhuurders en huurders en conflicten met de overheid in het kader van de BIBOB-regelgeving. Toen heb ik mijn eerste ervaringen als mediator en conflictbemiddelaar opgedaan. In 2009 ben ik teruggetreden als algemeen directeur.

De schat aan ervaringen uit mijn werkzame leven wilde ik niet verloren laten gaan. Daarom ben ik de opleiding Mediator op HBO-niveau gestart. Inmiddels ben ik gediplomeerd Mediator en SVM gecertificeerd Arbeidsmediatior. Met Kooijman Mediation & Management treed ik op als mediator bij arbeidsconflicten en zakelijke conflicten. In al mijn werkzaamheden combineer ik mijn praktijkervaring met de bemiddelingsvaardigheden die ik in opleiding heb geleerd.”

Mede door mijn ervaring heb ik de afgelopen jaren een geheel eigen stijl ontwikkeld met het 5 stappenplan. Deze stijl past niet binnen de ‘spelregels’ gesteld door de Mediators Federatie Nederland. Ik heb er voor gekozen tijdens de mediationgesprekken een sturende oplossingsgerichte rol vervullen. Meedenken en aanreiken van oplossingen,om het conflict snel de wereld uit te helpen. Géén onnodige praatsessies als de oplossing binnen handbereik ligt, maar nog niet gezien wordt door de gebrouilleerde partijen. De ervaring heeft mij geleerd dat veel conflicten op elkaar lijken, de grondslag komt veelal overeen met eerdere conflictbemiddelingen waarbij ik in de inmiddels 10 jaar bestaande mediationprakrijk betrokken ben geweest. Dus wil ik partijen graag een duwtje in de goede richting geven.
Om bovenstaande reden is Kooijman Mediation géén MFN geregisterde mediator.

Copyright © 2016 - Kooijman Mediation