Wat is Arbeidsmediation?

Arbeidsmediation is gericht op conflicten in de arbeidssfeer. Deze conflicten worden vaak uitvergroot, doordat ze gevoed worden door emoties, miscommunicatie, aannames en roddels.

Door direct een advocaat en/of juridische bijstand in te schakelen wordt het conflict vertaald in juridische standpunten. Beide partijen proberen elkaar te overtuigen van de juistheid van het hun eigen standpunt. Als dit niet lukt, wordt de zaak op scherp gezet en loopt de escalatie-graad snel op. Dit heeft alle gevolgen van dien, waaronder de gang naar de Rechtbank of het UWV.

Uiteindelijk wordt de Rechter gevraagd om de knoop door te hakken. Dit brengt vaak hoge kosten met zich mee en kan zowel de werkgever als de werknemer beschadigen. Kortom de weg naar de Rechter is een strijd die u nog verder uit elkaar drijft. Er is altijd iemand die verliest.

Met de aanpak van Kooijman Mediation werkt u daarentegen sámen aan een pragmatische en snelle oplossing. Zo voorkomt u ellenlange en kostbare juridische procedures. Kooijman Mediation zet u niet tegenover elkaar, maar brengt u juist dichter bij elkaar. In slechts 5 eenvoudige stappen is uw arbeidsconflict opgelost. Op zo’n manier dat u nog gewoon samen door één deur kunt.

Benieuwd welke stappen dit zijn? Lees hier verder

Copyright © 2016 - Kooijman Mediation