In 5 stappen naar een oplossing

Kooijman Mediation hanteert onderstaand stappenplan om u te helpen sámen uw conflict op te lossen. Omdat elk conflict weer anders is, ontvangt u een offerte op maat met alle gedetailleerde stappen op een rijtje en een kostenbegroting.

Stap 1:  Ondertekening van de Mediation-overeenkomst
Dit is veelal verplicht bij vergoeding door een Rechtsbijstandsverzekering.

Stap 2: Intakegesprek met de werkgever/leidinggevende
Bij voorkeur binnen de organisatiemuren om de ‘sfeer’ binnen het bedrijf te proeven.

Stap 3: Intakegesprek met de werknemer
Bij voorkeur bij de werknemer thuis eventueel in bijzijn van een partner, familielid of goede vriend.

Stap 4: Bezinking van enkele dagen
Een intakegesprek is intensief, omdat Kooijman Mediation op zoek gaat naar de angel in het conflict. Dit kan confronterend zijn. Vandaar dat Kooijman Mediation een rustperiode inlast waarin – één of meerder malen  – puur telefonsich contact is met beide partijen.

Stap 5: De oplossing : Het mediationgesprek
Onder begeleiding van Kooijman Mediation schuiven beide partijen aan tafel op een nader te bepalen (neutrale) locatie. In dit gesprek worden werknemer en werkgever gestimuleerd om begrip op te brengen voor elkaars belangen. We gaan gezamenlijk op zoek naar alle denkbare oplossingen om tot een compromis te komen. Dit doen we door het geschil even te parken en te brainstromen over de toekomst: Wat kunt u nog voor elkaar betekenen? Hoe ziet uw – al dan niet gezamenlijke – toekomst er uit?

Het feitelijke mediationgesprek duurt maximaal 2 uur uur. Ervaring leert (veel) langer durende sessies, voor verwarring zorgen, omdat deelnemers de neiging hebben om in herhaling te vallen onder soms oplopende emoties. Vandaar dat het in enkele gevallen noodzakelijk is om een tweede sessie te beleggen.

We sluiten het Mediationtraject af door alle afspraken vast te leggen. We sparren tevens over alvast over de toekomst: Wat zijn mogelijke beren op de weg en/of waar liggen juist kansen?

Copyright © 2016 - Kooijman Mediation